Hoppa till innehåll
Hem » Företagstips » Andningsskydd av bästa kvalitét när du målar

Andningsskydd av bästa kvalitét när du målar

Bästa andningsskyddet när du målar med metallfärg och sprayfärg

Har du bara använt samma vanliga fabrikat på andningsskyddet som du alltid gjort. Då kan det vara en god idé att kontrollera om det inte finns bättre som filtrerar bort mer partiklar när du utför måleriarbeten med metallfärg eller rostskyddsfärg eller slipar. Det kan även vara en fördel att använda ett visst typ av andningsskydd för olika jobb.

Rätt handskar och andningsskydd när du utför roller målning

Glöm inte heller att byta filtret regelbundet om de finns ett sådant. Eller ta ett nytt andningsskydd så fort du tar en rast. När du målar med olika sprayfärger, spraylim och hanterar metallfärger bör du använda bra handskar som gör att du på ett enkelt sätt kan måla.

Om du lägger fogmassa mellan plattor eller andra ställen där handskar kan vara svåra att använda framförallt om du lägger silikonfog då kan det vara smidigt att använda dig av maskeringsstejp. Det kan vara lockande att använda dig av silvertejp med den glatta ytan. Tänk dock på att låter du det sitta kvar så kommer limmet i tejpen och i värsta fall skapa märken på underlaget.

Tänk på att olika material kan skada dina handskar och lösa upp dessa. Om du utför arbeten med linoljesåpa, linolja eller linoljefärg så bör dessa stå emot linoljan. Oljor har en uttorkande effekt på dina händer och du ska inte utsätta dem för linolja eller tjärolja i onödan.