Hoppa till innehåll
Hem » Företagstips » Optimerar förvaringen med takräcken

Optimerar förvaringen med takräcken

Bilden visar ett terrängfordon som kör offroad. Med lastkorgar och takplattformar säkrar du lasten säkert på takräcket.

Nu kan du enkelt optimerar ditt fordons förvaring med takräcken och takplattformar av högsta kvalitet. Du som älskar naturen och är en riktigt offroadentusiast vet du att det är viktigt att ha rätt utrustning på ditt terrängfordon. Ett korrekt lastat fordon kan göra hela skillnaden när det gäller prestanda och utrymmesanvändning.

Det är därför det är så viktigt att utrusta ditt fordon med takräcken av högsta kvalitet. Med ett takräcke och en takplattform kan du fördela lasten i fordonet för att få mer utrymme i bagageutrymmet.

Tips på hur du använder takräcken för optimal förvaring


Vad är takräcken? Täckräcken är en form av takskenor som ofta angörs i skenor på fordonets takt. Detta gör det senare möjligt för användare att fästa tillbehör som cykelställ, lastbärare, skidställ, snowboards, kajaker med mera direkt på fordonets tak.

De flesta fordon har fabriksmonterade skensystem som innehåller tvärstänger och monteringspunkter för att fästa tillbehör. För fordon som inte har denna funktion kan man köpa eftermarknadssystem och specialanpassade takräcken och takplattformar.

Hur fungerar takskenor? Det enklaste sättet att använda takskenor är att fästa tvärstänger direkt på ditt befintliga takräcke eller installera ett anpassat skensystem om ditt fordon inte redan har ett sådant installerat. När dessa delar väl är ordentligt monterade på bilens tak.

På så sätt kan du enkelt lägga till ett antal tillbehör som cykelställ eller lastbärare direkt på dem utan att behöva oroa dig för att skada lacken eller äventyra aerodynamiken. Detta ger dig extra förvaringsutrymme för skrymmande föremål som skidor och kajaker bidrar takräcken.

Vilket även kommer att hjälpa till att optimera bränsleeffektiviteten. Framförallt om du slipper att använda en släpvagn för din kringutrustning.Du kan hitta mer inspiration om takräcken, takplattformar och takkorgar hos exempelvis lastatungt.se.

Säkerhetsöverväganden vid användning av takräcken

Det är viktigt att komma ihåg att även om takräcken är utformade speciellt för att bära tunga laster ovanpå din bil, kräver de fortfarande rätt underhåll för att förbli säkra och trygga över tid. Se till att inspektera ditt skensystem regelbundet för att se om det finns rost eller korrosion som orsakats av exponering för fukt eller salta vägar.

Se dessutom alltid till att alla tillbehör är ordentligt fastsatta innan du ger dig ut på vägen. Tänk på att aldrig lämna något obevakat på din bil när den är parkerad. Det är viktigt att inte bara se till att ditt skensystem är korrekt installerat utan också att alla tillbehör är ordentligt fastsatta innan du åker ut på vägen.